история - следите на времето

   Презентация на тема "ИЗ “ЛЕТОПИСИТЕ НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ПЛЕВЕНСКА ОБЛАСТ” ОБЕДИНЕНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ №3 ”ЕДЕЛВАЙС” гр. Плевен" можете да изтеглите от тук


   В центъра на жилищен комплекс, носещ името на античната крепост Сторгозия, сред двор с големи дървета и много зеленина се намира Обединено детско заведение №3 ”Еделвайс”. ОДЗ №3 ”Еделвайс” е общинско детско заведение с една яслена и пет градински групи.
   Детското заведение е открито официално на 19 май 1975 год с името „Катюша”. През 1992 година с решение на Общински съвет - Плевен е преименувано на „Еделвайс”.
   Изминалите години са време на ежедневен всеотдаен труд, отговорност и посветеност на децата от страна на целия колектив на детското заведение.
   Съчетаването на добрата педагогическа практика с новаторските идеи на педагогическите и психологически науки оформят собствения облик на детското заведение. През годините в ОДЗ „Еделвайс” се създаде специална педагогическа атмосфера, в която се реализира многостранна дейност за развиване потенциала на всяко дете. Вълнуващите събития за приобщаване към българските народни ценности и традиции, реалните усилия и постижения в ежедневната работа с децата, практическите действия за формиране на гражданското общество определят заслужения авторитет на детското заведение. В детското заведение работят висококвалифицирани специалисти, които ежедневно доказват, че умеят да обичат децата, и заедно с това да бъдат вдъхновители и закрилници на духовността в просветата.

19 май 1975 година - откриване на ОДЗ №3 "Катюша"

1978 г.

1978 г.

   следите на времето
   Всеки родител иска най-доброто за детето си! Затова избрах ОДЗ „Еделвайс”. С течение на обстоятелствата детето ми посещава градината, в която и аз съм израснала. Това е място, в което дъщеря ми расте спокойно и се чувства сигурна в себе си . Още от първия ден детето ми беше обгърнато с толкова нежност и внимание, колкото често ние в къщи нямаме време да и дадем. Възхитена съм на търпението и обичта, на начина, по който обучават нашите деца госпожа Баракова и Бориславова. На целия колектив, приел детето ми, с обич и уважение искам да благодаря!
   Цветелина Василева - майка на Венцислава Василева 2011 г.

   Безспирен смях и веселба голяма, за 200, 20 или пък за двама, игри, закачки, състезания, изпълват детски пожелания. Детската градина „Еделвайс” разполага с екип от високо класифицирани педагози, които не само се грижат с любов за децата ни, но откриват и развиват потенциала им, качествата и заложбите им.
   Димитър Иванов баща на Пламен Иванов II „б” група - 2011 г.


   За мен, както повечето хора детската градина е свързана с много игри, спортен хъс и весели войни, но винаги изплува и образа на една изключителна жена, чиято усмивка е озарила сърцата на стотици деца. Благият и глас, изпълнен с топлота и сърдечност е белязал детството ми и никога няма да забравя другарката Баракова.
  Когато дъщеря ми стана възпитаник на същата градина тя почти непрекъснато отсъстваше и се чувстваше самотна и неуверена в групата на непознати деца. Но сигурни учителски ръце се протегнаха към нея и тя им се довери. Преодоля страха си и заобича учителите си приятелите и цялата детска градина.Докато има такива невероятни жени, които обичат чуждите деца и се грижат за тях като за свои, няма как тази градина да не бъде пълна със смях, любов и спомени за най-хубавото време от живота - детството.
   БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ВИ ИМА!
   Марина Дякова - майка на Ния Дякова 2011 г.


   Няма да забравя моето безгрижно детство изпълнено със спокойствие и сигурност. Това се дължи на грижите и вниманието от една страна на моето семейство от друга страна на персонала в ОДЗ №3 „Еделвайс” в лицето на госпожите: Павлова, Петрова и Ненчева както и на лелите Мика и Мария. Те вършеха работата си с огромна любов и професионализъм. Ето защо и моите деца Християн и Мартин са в същото ОДЗ в групата на госпожа Дачева и Данова, Маринова и Илиева. Всички те притежават дарбата да работят с малки деца. Да си учител не е просто работа, а призвание. Децата ми ходят на градина с огромно желание и са щастливи. И това е благодарение на всички вас учителки и помощен персонал.
   Благодаря ви че ви има.
   Катя Горанова - майка на Християн и Мартин 2011 г.


   ОДЗ №3 „Еделвайс” това не е просто място където си оставяш детето, защото няма кой да го гледа, това е място което се е превърнало във втори дом за децата ми. Тук те се научиха на самостоятелност, развиха уменията си да пеят, рисуват и танцуват. Благодаря за грижите и високия професионализъм на целия персонал при ОДЗ „Еделвайс”!
   Боян Георгиев - баща на Преслав и Момчил Георгиеви 2011 г.


   ОДЗ-3 „Катюша”: в спомените ми тя е място с големи слънчеви площадки изпълнени с много детски смях и закачки. Като пазителка на семейните традиции когато станах родител за мен избора беше ясен аз записах децата си в същата тази градина от която имам прекрасни спомени. Попаднахме на добри и мили учителки професионалисти в работата си с деца. Всяка сутрин те ни посрещат с усмивка а вечер ни изпращат с топли думи. Благодаря за грижите към моето дете на г-жа Дачева и г-жа Данова!
   Благодаря Ви!
   Силвия Йорданова - майка на Ванеса 2011 г.


   Още през далечната 1975 таткото беше в първия випуск на детската градина. Тогава тя носеше името ОДЗ „Катюша”. През 1977, аз майката съм направила първите си стъпки в същата градина на първа група.
След проучване сред родители и близки през 2009г. реших да запиша и нашето дете в същата градина. Всички около нас а и ние самите бяхме с добри впечатления. При посещението си в ОДЗ „Еделвайс” видяхме познати лица от нашето детство и изплуваха хубави спомени.
Градината е създала трайни и добри традиции в отглеждането и възпитанието на нашите деца. Персоналът е създаден от изключителни професионалисти, които обичат професията си и са отдадени на нея. Те ежедневно ни посрещат с много любов и желание. Винаги са усмихнати и заредени с положително настроение. Винаги са готови за диалог и обратна връзка. А какво е нужно на едни родители? Освен да са сигурни и спокойни, че детето им е в ръцете на едни добри и всеотдайни хора -такива каквито са хората работещи в ОДЗ „Еделвайс”
   БЛАГОДАРИМ ВИ!
   От родителите на Никол Николаева Маринова 2011 г.


  С умиление си спомням моите детски години песните, игрите и смеха в ОДЗ „Катюша”.
Благодаря на всички учителки и целия помощен песонал за грижите, които полагаха към мен. Затова без да се колебая записах големия си син в същата детска градина. Благодарен съм на целия персонал за грижите които полагат в отглеждането и възпитанието на моето дете.
   Благодаря!
   В. Петров - баща на Венелин Петров 2011 г.