новини 2021/2022

   
     Рисунката на Христо Йотов от IV група „Пчела“ се класира на трето място в конкурса „Морето не е за една ваканция“ - 2021 г. - организиран от Министерството на науката и образованието. Христо Йотов получи предметна награда, грамота и медал.
                                                                                           Поздравления!

   
   


   новини 2020/2021

   
     ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА В ДГ "ЕДЕЛВАЙС"
     НА 7.10.2020 г. СЕ ПРОВЕДЕ ПРАКТИЧЕСКО ПРОИГРАВАНЕ НА ПЛАНА ЗА ЕВАКУАЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ И ПОЖАР, С УЧАСТИЕТО НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ РАЙОННАТА СЛУЖБА "ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО" - ПЛЕВЕН  -
вижте ТУК

     По повод седмицата на четенето през месец ноември 2020 г. в Четвърта възрастова група на ДГ "Еделвайс", децата се преобразиха на любимите си герои от приказката "Червената шапчица" с помощта на костюми и декори. - вижте ТУК

    Ситуация по математика с практическо моделиране на числата до 5. - вижте ТУК 
   


   новини 2019/20200

                Уважаеми родители,
                Обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната изисква всеки от нас да прояви висока гражданска отговорност . Мисията ни като общество днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.
                Екипът на Детска градина „Еделвайс“ споделя тревогите и страховете от развитието на пандемията, с уважение мислим за родителите , които работят и изпълняват професионалните си задължения в тези трудни за всички дни. Сега децата от детските градини са при техните родители, баби и дядовци. На всички деца в някаква степен им липсват възможността да играят на открито, общуването с децата от групата, игрите с приятелите, празниците, споделянето на интересни лични постижения.
                От социалните мрежи родителите получават огромна и разностранна информация, вероятно припознават и решения, които им се струват удачни за отглеждане и възпитание на децата. Всяко дете обаче е различно, уникално и както често споделят-„специално“.
                Уважаеми родители,
в тези трудни за всички дни бихме искали да подпомогнем грижите за децата Ви.
                При необходимост от подкрепа и желание да споделите конкретни проблеми и въпроси във връзка с децата си може да се обърнете към Бистра Йоновска - психолог в детската градина на тел.0897297537, Viber и Messenger. Препоръчително време за връзка - от 15 до 19 часа или с предварително договаряне.
                Нека бъдем добронамерени, толерантни и да си сътрудничим в името на Вашите Наши деца.
                                П. Фуренеса - директор и
                                Екипа на ДГ “Еделвайс“
   Представяме ви кратък филм, който показва колко важно е правилното миене на ръцете - гледайте ТУК


     Годишен доклад на УНИЦЕФ за 2019 г. цялата статия ТУК     На 9-ти май ще отбележим Деня на Европа. В ситуацията на настоящата епидемиологична криза няма да можем по традиционен начин да честваме този празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник.
    В тази връзка ви предоставяме възможност чрез интернет да се включите в Тържествен концерт по случай датата с обявяване на резултатите от национален конкурс за проекти „Направено в България с подкрепата на Европа”.
     Концертът може да наблюдавате на адрес:
https://www.facebook.com/europedirectplovdiv     Елвира Юрукова, онлайн списание "ОБРАЗОВАНИЕ"
     Децата се нуждаят от ограничения, за да растат щастливи

     Аз съм професионален терапевт с 10-годишен опит в работата с деца, родители и учители. Напълно съм съгласна с мнението на съвременните учители, че децата ни стават все по-лоши и по-лоши в много аспекти. Това е мнението на всеки учител, който срещам. По време на десетгодишната ми кариера наблюдавам непрекъснат спад в социалното, емоционалното и академичното функциониране на децата, както и рязко увеличаване на когнитивните (познавателните) увреждания, наред с много други интелектуални проблеми. цялата статия ТУК