новини 2023/2024

   
     ОБЛАСТНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО 06 - 10 ноември 2023 г. В ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕДЕЛВАЙС“ – ГР. ПЛЕВЕН

     Презентация от проведеното мероприятие - тук

   
     СЕДМИЦАТА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ДГ„ЕДЕЛВАЙС” – ГР. ПЛЕВЕН

     На 11 ноември 2023 за  единадесета поредна година се проведе открит урок по предприемачество в ДГ„Еделвайс”– Плевен. Работата по Джуниър Ачийвмънт през учебната 2023/2024 година е свързана с проекта „Приобщаване, многообразие и екологично възпитание“, по програма Еразъм + и урока и е част от планираните дейности по вътрешния проект на групата „Да опазим нашата планета“.
    Той е част от инициативите за Седмицата по предприемачество, които се организират в училища и детски градини в цялата страна по програмите за предприемаческо образование на Джуниър Ачийвмънт-България.
    Шестгодишните деца от подготвителна група „Смехорани“ с учител Борислава Борисова и главен учител Велислава Николаева представиха урок на тема: „Фабрика за нов живот“.
    Предварителната подготовка за урока включва запознаване с понятията - рециклиране, повторно използване, разделно събиране, защитени видове, умения.
    За практическото занимание децата бяха разделени на три групи – подготовка на хартията чрез изрязване или късане, смилане с вода, поставяне в сито и отцеждане. Изработване на изделия от рециклираната хартия – календари, разделители за книги, пана със защитени и редки растения и животни включени в Червената книга на България . Те ще са подарък за гостите на урока и групите в детската градина.В края на урока Петя Фуренеса - директор на детската градина връчи сертификатите на децата за участието им в инициативата.
    Гости на урока бяха: Маруся Додова - старши експерт по предучилищно образование от Регионално управление на образованието Плевен, Мая Иванова – организатор учебен процес в Педагогически колеж гр. Плевен, директори на детски градини и родители.

     Презентация от проведеното мероприятие - тук

   новини 2022/2023

   
     ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБЛАСТНИ ИНИЦИАТИВИ НА РУО – ГР.ПЛЕВЕН В ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕДЕЛВАЙС“ПРЕЗ МЕСЕЦ АПРИЛ 2023

     Презентация от проведеното мероприятие - тук

   
     В периода 21 - 25 ноември 2022 г. в детска градина „Еделвайс“ се проведе „Областна седмица на четенето и грамотността“
.

     Презентация от проведеното мероприятие - тук

   
     Урок по предприемачество се проведе в ДГ „Еделвайс“ – Плевен
       www.infoPleven 17.11.2022

     За десета поредна година в ДГ„Еделвайс”– Плевен, беше организиран открит урок по предприемачество, в който се включиха най-големите възпитаници на детската градина. Урокът е част от инициативите за Седмицата по предприемачество, които се организират в училища и детски градини в цялата страна по програмите за предприемаческо образование на Джуниър Ачийвмънт-България.
     Шестгодишните деца от подготвителна група „Мечо Пух“ с учител Виолина Стефанова представиха урок на тема „Веселата работилничка”. В предварителната подготовка децата се запознаха с понятията „декорация“, „дизайн“, „оранжерия“, „аранжиране“, „умения“.
     За практическото занимание те бяха разделени на четири групи за изработване на различни декорации – кошница-икебана, буркани със семена и стърготини, декорация с есенни листа. Материалите, изработени от децата, бяха подарени на гостите на урока и на групите в детската градина.
     Гости на урока бяха: Маруся Додова – старши експерт по предучилищно образование от Регионално управление на образованието Плевен, представители на бизнеса – Мая Нацулис, Поля Николова, Ганка Нанкова- заместник-директор на СУ “Стоян Заимов“, Светослава Илиева – заместник –директор на ОУ “Д-р П. Берон“, Галина Нейкова –директор на ДГ “Незабравка“.
     В края на урока Петя Фуренеса – директор на детската градина, връчи сертификатите на децата за участието им в инициативата. Преди това тя подчерта, че заниманията по предприемачество помагат на децата да развият своите умения за работа в екип, вземане на решения, организиране на работата си, създаване на условия за изразяване на уважение към професиите на родителите и семейството.

Презентация от проведеното занятие - тук

 


   

   новини 2021/2022

   
     Рисунката на Христо Йотов от IV група „Пчела“ се класира на трето място в конкурса „Морето не е за една ваканция“ - 2021 г. - организиран от Министерството на науката и образованието. Христо Йотов получи предметна награда, грамота и медал.
                                                                                           Поздравления!

   
   


   новини 2020/2021

   
     ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА В ДГ "ЕДЕЛВАЙС"
     НА 7.10.2020 г. СЕ ПРОВЕДЕ ПРАКТИЧЕСКО ПРОИГРАВАНЕ НА ПЛАНА ЗА ЕВАКУАЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ И ПОЖАР, С УЧАСТИЕТО НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ РАЙОННАТА СЛУЖБА "ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО" - ПЛЕВЕН  -
вижте ТУК

     По повод седмицата на четенето през месец ноември 2020 г. в Четвърта възрастова група на ДГ "Еделвайс", децата се преобразиха на любимите си герои от приказката "Червената шапчица" с помощта на костюми и декори. - вижте ТУК

    Ситуация по математика с практическо моделиране на числата до 5. - вижте ТУК 
   


   новини 2019/20200

                Уважаеми родители,
                Обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната изисква всеки от нас да прояви висока гражданска отговорност . Мисията ни като общество днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.
                Екипът на Детска градина „Еделвайс“ споделя тревогите и страховете от развитието на пандемията, с уважение мислим за родителите , които работят и изпълняват професионалните си задължения в тези трудни за всички дни. Сега децата от детските градини са при техните родители, баби и дядовци. На всички деца в някаква степен им липсват възможността да играят на открито, общуването с децата от групата, игрите с приятелите, празниците, споделянето на интересни лични постижения.
                От социалните мрежи родителите получават огромна и разностранна информация, вероятно припознават и решения, които им се струват удачни за отглеждане и възпитание на децата. Всяко дете обаче е различно, уникално и както често споделят-„специално“.
                Уважаеми родители,
в тези трудни за всички дни бихме искали да подпомогнем грижите за децата Ви.
                При необходимост от подкрепа и желание да споделите конкретни проблеми и въпроси във връзка с децата си може да се обърнете към Бистра Йоновска - психолог в детската градина на тел.0897297537, Viber и Messenger. Препоръчително време за връзка - от 15 до 19 часа или с предварително договаряне.
                Нека бъдем добронамерени, толерантни и да си сътрудничим в името на Вашите Наши деца.
                                П. Фуренеса - директор и
                                Екипа на ДГ “Еделвайс“
   Представяме ви кратък филм, който показва колко важно е правилното миене на ръцете - гледайте ТУК


     Годишен доклад на УНИЦЕФ за 2019 г. цялата статия ТУК     На 9-ти май ще отбележим Деня на Европа. В ситуацията на настоящата епидемиологична криза няма да можем по традиционен начин да честваме този празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник. празник.
    В тази връзка ви предоставяме възможност чрез интернет да се включите в Тържествен концерт по случай датата с обявяване на резултатите от национален конкурс за проекти „Направено в България с подкрепата на Европа”.
     Концертът може да наблюдавате на адрес:
https://www.facebook.com/europedirectplovdiv     Елвира Юрукова, онлайн списание "ОБРАЗОВАНИЕ"
     Децата се нуждаят от ограничения, за да растат щастливи

     Аз съм професионален терапевт с 10-годишен опит в работата с деца, родители и учители. Напълно съм съгласна с мнението на съвременните учители, че децата ни стават все по-лоши и по-лоши в много аспекти. Това е мнението на всеки учител, който срещам. По време на десетгодишната ми кариера наблюдавам непрекъснат спад в социалното, емоционалното и академичното функциониране на децата, както и рязко увеличаване на когнитивните (познавателните) увреждания, наред с много други интелектуални проблеми. цялата статия ТУК